به نام خدا
پاداش رنج در قرائت و تعلم قرآن:
برای سختی تعلم و رنج و دشواری آن، پاداشی است هم تراز امر تعلم، چرا که در راه خدا، نتایج با سعی و تلاشها و میزان امکانات سنجیده میشود7)
ان الذی یعالج القرآن و یحفظه بمشقه منه و قله حفظله احران. امام صادق (علیه السلام) (ب 5، ح 2)
(آنکه قرآن را با سختی و مشقت و کندی حافظه یاد میگیرد و حفظ میکند، برایش دو اجر میباشد).
من شدد علیه القرآن کان له اجران و من یسر علیه کان معه الاولین (من الابرار) امام صادق (علیه السلام) (ب 5، ح 3)
(هرکه قرآن برای او دشوار آید دو اجر دارد و هر که برایش آسان باشد با اولین یا از از ابرار خواهد بود).
و من علم ولدا له القرآن قلده قلاده یعجب منها الاولون و الاخرون یوم القیمه. (صلی الله علیه و آله و سلم) (کنز، خ 2386)
(هر که فرزند خویش را قرآن بیاموزد به گردن او گردبندی میآویزد که از آن، اولین و آخرین در روز قیامت به شگفتی در میآیند).
7) لیس للانسان ما سعی بر سعی، معیار دیگر نیت عمل میباشد که در واقع روح عمل را تشکیل میدهد؛ بطور کلی، مقدار پاداش با میزان اخلاص در نیت، مقدار سعی و تلاش، صعوبت عمل و هم چنین مقدار سرمایههای وجودی و خارجی انسان، ارتباط دارد. هرچه اخلاص بالاتر و سعی بیشتر و عمل دشوارتر و متناسب با امکانات باشد پاداش بیشتر است.