در اينجا به چند نمونه از آياتي اشاره مي کنيم، که در احاديث اهل بيت عصمت و طهارت به رجعت گروهي از مؤمنان و مشرکان خالص بعد از ظهور حضرت مهدي (عج) تفسير شده است:
1- «و لئن قتلتم في سبيل الله او متم لمغفره من الله و رحمه خير مما يجمعون.» [1] .
اگر در راه خدا کشته شويد، و يا بميريد، رحمت و مغفرت خدا بهتر است از آنچه گرد مي آوريد.
امام باقر (ع) در پيرامون اين آيه از جابر پرسيد: اي جابر! آيا مي داني که معناي «سبيل الله» چيست؟
جابر گفت: نه به خدا سوگند، جز اينکه از شما بشنوم.
فرمود: «سبيل الله» راه علي و اولاد علي است. هر کس با ولايت وي کشته شود، در راه خدا کشته شده است. و هر کس با ولايت او بميرد، در راه خدا مرده است. هيچ مؤمني از اين امت نيست جز اينکه براي او قتل و مرگي هست، هر کدام از آنها کشته شود يک بار ديگر برمي گردد تا بميرد، و هر کدام از آنها بميرد، برمي گردد تا کشته شود.» [2] .
و امام رضا (ع) نيز در اين رابطه فرموده است:
«هر مؤمني در بستر بميرد در رجعت کشته مي شود، و هر مؤمني کشته شود، در رجعت در بستر خود مي ميرد.» [3] . [ صفحه 259]
2- «ان الله اشتري من المؤمنين انفسهم و اموالهم بان لهم الجنه، يقاتلون في سبيل الله فيقتلون و يقتلون، وعدا عليه حقا في التوراه و الانجيل و القرآن، و من اوفي بعهده من الله فاستبشروا ببيعکم الذي بايعتم به، و ذلک هو الفوز العظيم.» [4] .
خداوند از مؤمنان جانها و مالهايشان را خريداري کرد و در برابر، بهشت را از آن آنها ساخت، آنها در راه خدا کارزار کنند و بکشند و کشته شوند. وعده حق خدا در تورات و انجيل و قرآن است. چه کسي از خداوند، به وعده خود وفادارتر است؟ بشارت باد بر شما با اين معامله اي که با خدا کرديد، و اين رستگاري بزرگ است.
زراره بن اعين گويد: دوست داشتم از امام باقر (ع) در مورد «رجعت» سوال کنم، ولي نمي خواستم به طور مستقيم بپرسم، از اين رو پرسش خود را چنين مطرح کردم:
جانم به فدايت، به من خبر ده از کسي که کشته مي شود، آيا او مرده است؟
فرمود: نه، مرگ مرگ است و قتل قتل.
گفتم: بالاخره کسي که کشته مي شود مي ميرد.
حضرت فرمود: اي زراره! گفتار خدا حق است که ميان مرگ و قتل فرق مي گذارد و مي فرمايد: «اگر بميرد و کشته شود» [5] و در جاي ديگري مي فرمايد: «اگر بميرد و اگر کشته شويد، به سوي خداوند باز مي گرديد.» [6]
و مي فرمايد: «خداوند از مؤمنان جان و مالشان را در برابر بهشت خريداري کرده است.» [7]
عرض کردم: خداي تبارک و تعالي مي فرمايد: «هر کس طعم مرگ را خواهد چشيد.» [8] آيا کسي که کشته مي شود طعم مرگ را نمي چشد؟
فرمود: «کسي که با شمشير کشته مي شود، همانند کسي نيست که در بستر بميرد. کسي که کشته مي شود به ناگزير بايد برگردد تا طعم مرگ را بچشد.» [9] . [ صفحه 260]
آيات بسيار ديگري وجود دارد که براي آگاهي بيشتر، به کتابهاي مربوط به رجعت مراجعه شود.