دین از عوامل مهم زندگی بشر محسوب می شود که از ابتدای خلقت تا به امروز همواره نقش اساسی در حیات اجتماعی او داشته است واز نیاز های دائمی او بشمار می رود .انسان همواره بر اساس این نیاز فطری تلاش نموده است تا به خاستگاه اصلی خود دست یابد . دین در لغت به معنای حکم و قضا ، رسم و عادت ، قانون و جزا ، حساب وشریعت طاعت وبندگی ... به کار رفته است .در تعریف دین تعاریف مختلفی به کار رفته است و هر ملت و گروهی از زوایای خود به تعریف و بیان آن پرداخته اند .
دین نیاز فطری همه ی انسان ها است .دین از عوامل تاثیر گذار بر تربیت اخلاقی جوانان است ، که سبب جلوگیری از بروزصفات نادرست در آنان می شود ، و موجب رشد صفات نیکوی اخلاقی در جوانان می گردد .
آرامش روح و روان :
از آثار مهم دین آرامش روح و روان است، دین باعث می شود که انسان در دنیای ماشینی و پرازاظطراب ،نگرانی که همواره در معرض خطرات است به آرامش برسد .از مشکلات جوانان در دنیای کنونی رسیدن به پوچی است و تنها راه نجات آنان از خطر پوچی گرایش به دین و دین داری است .دین یاس و ناامیدی را در دل های جوانان از بین می برد و امید به لطف خداوند را در دل های آنان زنده می گرداند و موجب می شود تا در تمام مراحل زندگی با توکل به ذات مقدس الهی در پیچ و خم زندگی از خود استقامت نشان دهند .از آثار بسیار مهم دین داری ، آسایش و آرامش روح ، روان ورهایی انسان مومن از هر گونه دغدغه،نگرانی است .ایمان و اعتقاد به خداوندمتعال عوامل اظطراب زا را ریشه کن می کند ودل های بیمار و روح متلاطم را آرامش می بخشد .
دین اسلام بر اساس آموزه های خود جوانان را همواره به داشتن امید به درگاه حق تعالی باعث تلاش برای رسیدن به مقاصد دنیوی و اخروی در جوانان می شود و روابط اجتماعی آنان را مستحکم می نماید ، و عفت و پاک دامنی را برای جوانان به ارمغان می آورد .